Enni Rukajärvi Blogi

Eka oma promodel lumilauta – sanattomaksi vetää!

04.02.2016 − kirjoittanut rukajarvi
Eka oma promodel lumilauta – sanattomaksi vetää!

Viime viikon alussa toteutui yksi pitkäaikainen haave, semmoinen juttu mistä ei oo koskaan oikein edes uskaltanut unelmoida kun ei oo uskonut että se vois olla mahollista. Niille, jotka mua seuraa Instagramin tai Facebookin kautta, uutinen saattoi osua silmään jo aikaisemminkin, mutta kyllähän tämmöinen tapahtuma ansaitsee tulla raportoiduksi myös blogiin. Viime viikolla nimittäin julkistettiin mun uusi, ensimmäinen oma promodel –lumilauta uuden lautasponsorini Vimanan mallistoon!

Oli niin hieno tilanne nähä se lauta eka kertaa livenä ja olla ite paikalla esittelemässä lautaa, vaikka toki itse suunnitteluprosessi laitettiinkin käyntiin jo viime marraskuussa, kun tein päätöksen alkaa laskea Vimanalle. Kun Burtonin sponsorisopimus loppui, aloin miettimään muita lautavaihtoehtoja. Vimana on uusi vuonna 2014 perustettu norjalainen merkki, mutta brändi oli minulle jo entuudestaan tuttu, sillä Kosken Markku ja Tiilikaisen Saku olivat jo Vimanan tiimissä. Alusta asti heidän kauttaan välittyi hyvä meininki Vimanasta ja sen imago oli juuri sitä mitä itsekin halusin edustaa. Päätös ei kuitenkaan ollut heti ihan päivänselvä, koska halusin ottaa ensin selvää myös muista merkeistä ja mahdollisuuksista. Otimme yhteyttä merkin perustajaan ja hän oli erittäin fiiliksissä jos alkaisin laskemaan heille.

Hyvät laudat, meininki ja imago oli se, mikä mut vakuutti.

Mitään päätöstä en halunnut tehdä ennen kuin olin testannut lautoja ja niinpä meninkin vierailevaksi tähdeksi Vimanan tiimireissulle Hollantiin lokakuun alussa. Siellä sain eka kertaa Vimanan alle ja muutenkin esimakua mahtavasta tiimihengestä, jonka jälkeen paluuta ei enää ollut. Hyvät laudat, meininki ja imago oli se, mikä mut vakuutti. Ja kun sovittiin vielä oman promodelin suunnittelusta, niin homma oli sinetöity. Vaikuttaa yllättävän paljon fiilikseen, kun voi laskea laudalla, jonka ominaisuudet ja ulkonäön on itse saanut suunnitella. Ja tuntuu myös hyvälle edustaa sellaista merkkiä, jota voi edustaa omana itsenään.

Team Vimana Ispoilla

Team Vimana Ispoilla

Promodelin suunnitteluprosessi kävi aika nopeasti, koska laudat kaudelle 2017 pitää olla valmiina jo vuotta aikaisemmin katalogeja yms. varten. Ensin sain testiin mulle sopivan mittaisia lautoja eri jäykkyyksillä, mistä sitten vaan päätin että mikä tulee olemaan hyvä jäykkyys koska sheippi ja pituudet olivat jo sopivat. Parkkilaudat 143 ja 147 ovat samalla muotilla kuin miestenkin parkkilaudat, mutta tehty vain pienemmillä mitoilla. Putskulauta 149 on taas samalla sheipillä kuin miesten Clone-malli mutta rokkeriversiona, jotta se toimii paremmin puuterissa. Tehtiin siis pari erilaista vaihtoehtoa, jotta mallisto kattaa niin parkkilaskun kuin syvässä puuterilumessa kruisailun. Laudan ulkonäön suhteen annoin ideoita ja kuvia jutuista mitä haluisin siihen lautaan ja sitten Vimanan luottosuunnittelija Peter-John de Villiers piirsi ehdotuksen niiden pohjalta. Luonto ja koti on lähellä mun sydäntä joten idea löytyi siltä pohjalta, eli lautaan valikoitui tykkypuita ja kuukkeli. Grafiikat oli oikeastaan melkein heti täydelliset ihan pientä loppuviilausta lukuunottamatta. Sama tyyppi on tehnyt kaikki muutkin Vimanan grafiikat ja tekee tosi hyvää jälkeä!

Vimana Ennitime – naisten lumilautamallisto tulee myyntiin vasta ens kaudelle, mutta jännityksellä jo oottelen, miten lauta otetaan vastaan. Ainakin ISPO-messuilla Münchenissä, missä mallisto siis julkistettiin, kiinnostusta riitti ja oli hienoa päästä kuulemaan muidenkin tyttöjen mielipiteitä. Mahtavinta tässä projektissa on se, että on oikeasti päässyt vaikuttamaan 100% minkälaisella laudalla laskee. Lumilauta on kuitenkin lumilautailijan tärkein työväline :)

 

TILAA BLOGI