Enni Rukajärvi Blogi

Ennitime – oman kuvausprojektin yhdistäminen kisaamiseen

14.01.2016 − kirjoittanut rukajarvi
Ennitime – oman kuvausprojektin yhdistäminen kisaamiseen

Mun lumilautailuhommat on aika paljon tasapainottelua sen välillä, kuinka paljon aikaa käytän kilpailemiseen, ja kuinka paljon voi keskittää aikaa kuvaamiselle. Viime postauksessa jo mainitsinkin, että kuvaaminen on mulle se mieluisampi juttu, mutta toisaalta oon vähän sellainen tyyppi, että haluan tehä paljon eri juttuja, joten ei sitä kisaamistakaan malta jättää taka-alalle.

Muutama kausi sitten, 2012-2013 sain mahdollisuuden toteuttaa oman Ennitime-kuvausprojektin, mikä oli tosi hieno homma, harvemmin sitä kuitenkaan tuollaista tilaisuutta tulee eteen, missä pääsee itse alusta loppuun saakka suunnittelemaan kuvauspaikat ja valitsemaan mukaan laskijat. Samalla oppi aika paljon projektin suunnittelusta ja toteutuksesta niin hyvässä kuin pahassakin; kuvauksien kanssa oli aika tiukka aikataulu, mikä piti sovittaa yhteen myös kisakalenterin kanssa.

Suunnitelma sisälsi neljän eri Ennitime-episodin kuvaukset, jotka kaikki keskittyi vähän erilaisiin juttuihin. Ensimmäinen jakso oli Uudesta-Seelannista, ja ite halusin jaksoista mahdollisimman laskupainotteisia joten itse pätkään päätyi aika paljon vaan parkkilaskemista. Uudesta-Seelannista kuvattiin myös jotain oheistoimintaa ja kauniita maisemia tottakai. Toinen jakso oli sitten Hintertuxista ja Rukalta myöskin alkukauden laskuista, eli kunnon parkkisetitystä hyvällä porukalla ja mukana oli mm. Antti, Saku ja Rokolammen Tommi. Tämä oli sinänsä haastava jakso kuvata, sillä tuohon aikaan vuodesta säät on välillä mitä sattuu esim. Rukallakin taisi sataa vettä just nuina päivinä kun kuvattiin siellä, haha.

Kolmas jakso oli katureili pätkä Kuopiosta. Mentiin sinne heti jouluaaton jälkeen ja aikaa oli vain vajaa viikko ennen kun mun oli tarkotus lähteä kisoihin, joten aikataulun kanssa ei ollut paljon joustoa. Siellä me oltiin Laakkosen Henrin ja Tiilikaisen Sakun kanssa ja saatiinkin muutamassa päivässä aika paljon nauhalle. Näissä kuvauksissa mulla tosin murtui ranne, ja se osaltaan muutti vielä kauden suunnitelmia, kun jouduin jättämään MM-kisat väliin. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta loukkaantumisesta huolimatta se oli silti musta ehkä kauden hauskin kuvausreissu, vaikka kaiken lisäksi kuvattiin noin -25 asteen pakkasessa.

Viimeinen jakso oli sitten Vuokatista ja sielläkin oltiin Sakun ja Heben kanssa, tarkoitus oli laskea paippia ku se on siellä niin hyvä. Olihan se vähän jäinen tietty mutta ei se menoa haitannut ja hyvä hyndäkin löytyi, niin saatiin parit shotit hienolla valolla.

Ranteen murtuminen ei onneksi laittanut koko kautta uusiksi, vaikka yksi kisa jäikin väliin. Kipsin kanssa sai laskeakin ja se onnistuikin ihan hyvin, eniten se ehkä vaikutti pään sisällä. Mutta kun kipsin olemassaolon pystyi unohtamaan, niin homma oli ok. X-Gamesit muun muassa laskin kipsi kädessä, ja muistaakseni sieltä tuli neljäs sija.

Loppupeleissä kisaamisen ja kuvaamisen yhdistäminen sujui yllättävän hyvin, vaikka aikataulutus toikin hommaan omat haasteensa. Jos oli huonoa säätä tai jotain muuta, niin se pisti sitten aika tiukille matskujen suhteen. Mutta toki olisihan kokonaisuudesta saanut vielä laadukkaamman paketin, jos olis ollut enemmän aikaa vaan keskittyä itse kuvaukseen.

Oli mahtavaa päästä kuvaamaan kivan porukan kanssa ja valmis materiaali näytettiin vielä telkkarista Ylellä – olihan se tosi siistiä, että tommonen laskupainotteinen juttu pääsi telkkariin kaikkien nähtäville. Samalla tuli opittua, miten paljon kuvausten ja kilpailemisen yhdistäminen vaatii suunnittelua. Noista neljästä Ennitime-episodista koostettiin mun sen kauden season-edit.

Katsokaahan pätkä ja arvioikaa, miten me hommassa onnistuttiin!

TILAA BLOGI