Enni Rukajärvi Blogi

Hintasaarnaajat –videon kulissien takana

25.02.2016 − kirjoittanut rukajarvi
Hintasaarnaajat –videon kulissien takana

Aika moni on varmaan televisiossa ja netissä törmännyt Elisan Hintasaarnaajat – kamppikseen ja sen hauskoihin mainosvideoihin. Japanin reissun jälkeen mulla oli mahdollisuus päästä laittamaan oma lusikkani siihen soppaan, kun kuvattiin Rukalla oma pätkä Hintasaarnaajien kanssa.

Kun Elisalta ekaa kertaa ehdotettiin ideaa, niin ajattelin heti että siitä varmasti tulee siisti juttu, kun kampanjan aikaisemmat videot oli jo ennalta tuttuja. Parin yön aikana me sitten saatiin homma Rukan parkissa kuvattua, ja lopputulos näyttää kyllä hyvältä!

Kuvaaminen tosiaan pystyttiin aloittamaan vasta rinteiden mentyä kiinni, jotta saatiin normaalit rinnevalot pois päältä ja kuvausryhmän omat valot viriteltyä. Valojen virittelyssä luonnollisesti meni oma aikansa myös, ja suoraan Japanista tulleena aikaeroväsymys puski päälle ja mulla oli hieman vaikeaa pysyä pirteänä siellä pimeässä siihen aikaan. Onneksi seura kuitenkin piristi, Hintasaarnaajat oli nimittäin tosi hauskoja ja hyviä tyyppejä, ei käynyt aika pitkäksi ootellessa kun kuunteli niitten juttuja.

Kuvausryhmä oli noin kymmenen hengen porukka, paikalla oli ohjaaja tietenkin, kuvaaja ja hänen valo-ja ääniavustajat ja maskeeraaja, niin saatiin kaikkien naamat näyttämään hyviltä kameralle. Sen lisäksi mainostoimiston porukka oli mukana auttamassa ja seuraamassa kuvauksia. Hyvin porukka jaksoi yön pikkutunteina paiskia hommia. Ekana iltana/yönä kuvaukset venyivät jonkin verran, kun joutui oottelemaan aina tuulirakoa hyppyjen välissä. Ite olin paikalla 19.30-4.30.  Seuraavana iltana päästiin aloittamaan vasta aika myöhään, kun oli perjantai ja hissit oli auki klo 23 saakka. Toka kuvausyö venyi siis ihan aamuun asti, olin siellä 22.30-6.30, kuvausporukka oli toki paikan päällä aina jo vielä aiemmin säätämässä juttuja ja jäi purkamaan/ kuvamaan vielä jotain myös sen jälkeen, kun itse suuntasin jo aamu-unille.

Hintasaarnaajat kulisseissa

Samoja kohtauksia kuvattiin monista eri kuvakulmista ja jotain kohtauksia joutui ottamaan vähän uusiksikin, kun meinasi välillä hymyilyttää vähän liikaa. Sitten tietenkin ite laskemisessakin joutui ottaa jonkun verran niitä hyppyjä, kun siinäkin piti onnistua molemmat hyppy ja kuvaus aina hyvin.

Vaikka tuollaset mainoskuvaukset ottaa aina oman aikansa ja sisältää jonkin verran odotteluakin, niin kuvauksista jäi kyllä hyvä fiilis, kun oli mukava porukka tekemässä ja hommat toimi. Toivottavasti hauska meininki välittyy myös videosta.

Jännä nähä vaikka muutkin sattuis hiihtolomien aikaan Hintasaarnaajien kanssa samaan tuolihissiin! 😉

PS. Jos valmis video on vielä näkemättä, niin tässä se nyt sitten on!

 

TILAA BLOGI