Enni Rukajärvi Blogi

Juniori Ennin eka kisareissu – suoraan SM-kisoista MM-kisoihin

05.11.2015 − kirjoittanut rukajarvi
Juniori Ennin eka kisareissu – suoraan SM-kisoista MM-kisoihin

BoardExpoista selvitty! Viime viikonloppu meni isolla kirkolla messuhulinassa, ja sain lauantai-iltana kunnian vastaanottaa vuoden lumilautailijan palkinnon Spine X Awards – palkintojuhlissa. Viime torstaina ennen messuja sain puolestani erittäin mieluisan tehtävän palkita vuoden juniorilaskijat eli Henna Ikolan ja Rene Rinnekankaan. Sponsoreideni Elisan ja Rukan avustuksella pääsin sujauttamaan molempien laskijoiden matkakassaan pienen stipendin, joka helpottaa kisareissuille lähtemistä.

Päätettiin hieman haastatella junnuja ja tässä tulos:

Kiva fiilis päästä tukemaan nuorempia laskijoita, sillä oon itsekin nuorempana saanut vanhemmilta laskijoilta paljon apua, jolla on ollut tosi iso merkitys. Mun ensimmäinen kisareissu Vuokatin SM-kisoihin vuonna 2007 olisi saattanut jäädä tekemättä, jos Noora Vihervaara ei olisi houkutellut mua mukaan ja järjestänyt kaikki reissun käytännön asiat. Mulla oli silloin vielä koeviikko päällä ja tunnollisena opiskelijana en alkuun oikein ajatellut, että voisin olla pois koulusta, mutta onneksi Noora sai mun pään käännettyä. Pyysinkin Nooraa kirjoittamaan tänne blogiin pienen tiivistyksen siitä, että miksi se ylipäänsä päätti houkutella mut Vuokatin kisoihin ja näki sen eteen niin paljon vaivaa. Tässä se tulee:

“Olin nähnyt Ennin laskevan Rukalla muutaman vuoden ja sinä aikana se oli kehittynyt huimaa vauhtia. Enni oli ujon oloinen ja hiljanen tyttö, mutta vaikutti silloin, että se tykkäs laskemisesta ihan hulluna. Siihen aikaan meillä oli tosi tiivis tyttöporukka jonka kanssa kierrettiin kisoja, tapahtumia ja kuvailtiin leffoja, ja mulla oli siinä porukassa vähän sellanen säätäjän rooli. Me oltiin järjestetty myös Tyttösessareita ja viritelty naisille omaa lumilautailuseuraa. Oltiin siis porukalla ylipäätään aina fiilistelty tyttöjä, jotka laskee hyvin ja haluttiin edistää sitä. Olen itse aina saanut hyvää mieltä siitä, että voin auttaa ihmisiä tekemään sitä mistä ne tykkää, tai ylipäätään auttaa… ja Ennin kohdalla tuli sellainen olo, että pitäskö sitä tyttöä vähän tsempata eteenpäin kun se vaikutti niin epävarmalta, mutta toisaalta näkyvissä oli ihan selkeästi se mieletön into ja potentiaali. Ja niinhän me sitten tehtiin. Järkättiin sille kyydit ja majoitukset Vuokatista ja sanottiin, että sä lähet nyt meidän kanssa SM-kisoihin. Ja niinhän se sitten onneksi lähti! Ja itsehän nappasin kisoista kultaa, joten sain myös samalla itselleni aika vaikuttavan meriitin: oon todistettavasti voittanut Ennin ainakin kerran elämässäni 😀 “ 

Noora (Ennin nykyinen manageri) matkalla SM voittoon Halfpipe kisassa ja Enni ekassa kisastartissaan :)

Noora (Ennin nykyinen manageri) matkalla SM voittoon Halfpipe kisassa Vuokatissa 2007 ja Enni ekassa kisastartissaan samaisessa samassa kisassa :) Kuva: Jyrki Mattila

Itse muistan kisoista sen, että mua jännitti enemmän kuin ikinä, enkä pystynyt nukkumaan kunnolla koko yönä kun mietin vaan mun kisalaskua. Eka kisahyppyri oli isompi kuin mihin olin tottunut, mutta ei se onneksi ihan huonostikaan mennyt kun olin kisassa neljäs, ja laskin kuitenkin naisten avoimessa sarjassa. Muistelen myös, että mulla oli aikamoinen usutus päällä siellä Vuokatissa, ja sen oli kuulemma huomannut myös Saku Tiilikainen, jota en silloin vielä tuntenut, mutta joka oli pistänyt merkille mun kovan yrityksen yhteen kisareiliin…ja näin se juttu menee Sakun kertomana:

”Oltiin siinä slopen lähtöpaikalla ja siinä oli semmonen aika korkee hänkkä ekana obstaakkelina ja vähän itekkin äijien kanssa mietittiin, että mitäs tuohon uskaltaa vetää.. Sitten huomattiin että nyt on joku uus tyttö droppaamassa kohti hänkkää ja siitä se paino borssin ihailtavalla ”All in”-tyylillä! Lupaavan alun jälkeen lauta kuitenkin lähti alta ja kannat kohti kattoa, ja ihan miehekkäät pannut siihen reiliin. Me siinä ihmeteltiin, että kukas se tämä tyttö oikeen on… Ja Ennihän se oli.”

Vuokatti SM

Täysillä puskeminen kuitenkin palkittiin, kun parin viikon päästä SM-kisoista olinkin jo matkalla junioreiden MM-kisoihin Itävaltaan, ja se tuntui ihan hullulta! Siinä, että pääsin sinne kisoihin lähtemään, taisi myös Nooralla olla hieman näppinsä pelissä, kun kisojen jälkeen Noora kävi tiedustelemassa junnuvalmentajilta, olisko sinne lähdössä ketään tyttöjä ja mitäs jos ottaisitte Ennin mukaan….Niin mä sitten lähdin sinne, olin ainoa tyttö enkä tuntenut reissusta ketään. Hetki sitten olin laskenut vain huvikseni kotimäessä Rukalla ja yhtäkkiä olikin maailmanmestaruuskisat edessä ja sitä vain ihmetteli että miten tämä on mahdollista… Mutta niin siinä oli yksi haave toteutumassa, eikä se olisi ollutkaan mahdollista ainakaan ilman muiden apua.

Junnu MM 4. vuonna 2007

Junnu MM kisat vuonna 2007 meni yli odotusten ja sieltä napsahti 4 sija!

TILAA BLOGI