Enni Rukajärvi Blogi

Kisakausi ohi! Nyt kevätlaskuja ja kuvauksia

24.03.2016 − kirjoittanut rukajarvi
Kisakausi ohi! Nyt kevätlaskuja ja kuvauksia

Se on talven kisakausi nyt paketoitu ja mikäs sen mukavampaa, kuin juhlistaa sitä isoilla mitalikekkereillä. Maanantaina pidettiin nimittäin Lumilautaliiton järjestämät mitalijuhlat, joissa mun tuplahopean lisäksi juhlittiin Peetun MM-kultaa, Matti Suur-Hamarin maailmancupin kokonaiskilpailujen voittoja, X-Games-kultaa ja kaikkia muita mahdollisia mitaleja, mitä mies on kauden mittaan kisoista niittänyt… Mukana oli myös junnulaskijoista Elli Pikkujämsä, Henna Ikola ja Rene Rinnekangas, jotka nappasivat nuorten olympialaisten slopestylestä matkaansa hopeaa ja pari pronssia reilu kuukausi sitten Norjassa. Juhlissa oli tosi hyvä fiilis, porukallahan se on mukavampi juhlia!

Kuva: Julius Konttinen

Kuva: Julius Konttinen

Oli siistiä että oli niin monta laskijaa kenen mitaleita juhlittiin ja varsinkin että junnujakin oli mukana. Myös porukkaa oli mukavasti paikalla ja tunnelma oli hyvä ja rento. Oli hyvää ruokaa ja kakkua ja musiikkiakin. Ois tietenkin ollut mukava jos koko maajoukkue olisi päässyt paikalle, mutta toivottavasti ensi kerralla sitten. Mitalijuhlista voi käydä katsomassa tunnelmia myös täällä: http://www.elisa.net/enni-rukajarvi-haikailee-jo-puuterilumille/

Kuva: Julius Konttinen

Kuva: Julius Konttinen

MM-kisojen ja mitalijuhlien välissä ehdin käydä nopeasti reissun Oulussakin, siellä oli viime viikonloppuna Kalevan järjestämä Ookko Nää Big air kisa, mikä on lumilautailijoille ja suksilaskijoille järjestetty hyppykisa. siellä oli sarjoja kaikentasoille ja ikäisille laskijoille ja sitten lisäksi vielä kutsukisa missä oltiin Nisulan Kristiinan kanssa ainoina tyttöinä poikien joukossa. Oli hauska päästä haastamaan vähä poikia ja laskemaan tietenkin hyvällä porukalla, sillä oli tosi paljon kavereita siellä kisaamassa kenen kanssa yleensäkin laskee. Ookko Nää on niin mukava ja hyvin järjestetty tapahtuma että pitihän se päästä siellä pyörähtämään.

Kristiina Nisula, minä ja Rene Rinnekangas Oulussa Ookko Nää Big Air -kisoissa Kuva: Kristiina Nisula

Kristiina Nisula, minä ja Rene Rinnekangas Oulussa Ookko Nää Big Air -kisoissa Kuva: Kristiina Nisula

Jos tässä vielä loppuun summaisi talven kisakautta, niin kauden vaikein kisa oli varmaan Dew Tour, koska se oli kauden eka kisa ja sen nilkkavamman takia ei ollut päässyt oikein laskemaan hirveästi ennen sitä, joten oli tosi epävarma fiilis laskea siellä. Ja parhaat muistot puolestaan jäi tietenkin Kiinasta ihan vaan sen takia, kun oli mukava laskea.

Eli aika kirjaimellisesti mentiin vaikeuksista voittoon. Ja kun muutkaan kisat ei menneen kovin hyvin ja tuli ihmeellisiä kaatumisia just noissa aiemmissa kisoissa, niin olihan se hienoa päättää kuitenkin kisakausi onnistumiseen.

Seuraavaksi ohjelmassa onkin sitten paljon kuvaamista, niin reilejä, parkkihyndiä kuin vähän puuteriakin. Pääsiäisenä varmaan kuvataan myös, kun alkaa olla aika viimeinen mahdollisuus kuvata katujuttuja täällä Suomessa. Kaupungeista alkaa jo lumet olla vähissä, mutta täällä Rovaniemellä vielä pystyy ehkä jotakin kuvailemaan. Loppukevät meneekin Lapissa pyöriessä ja kenties suunnataan Antti Autin kuvausporukan kanssa vielä pohjoisempaan, eli tuonne Pohjois-Ruotsiin Riksuun kattelemaan josko sieltä löytyis vielä hyvin lunta.

Vimanan tiimikaverit saan seurakseni Suomeen ennen vappua myös, joten kuvaamista varmasti luvassa myös sillä porukalla. Ja ehkä jopa Whistleriin vielä Spencerin kanssa kuvailemaan jotain vähän isompaa hyppyriä.

Paljon kaikkea mukavaa tulossa, mitä odottaa innolla! Pääsee hyppimään keväthyndiä, ja toivottavasti Ruotsista tarttuisi vielä pari puuterikäännöstä nauhalle.

Mukavaa pääsiäistä ja aurinkoisia kevään laskupäiviä kaikille, nähdään mäessä!

TILAA BLOGI