Enni Rukajärvi Blogi

Kotona Kuusamossa – mäkipäiviä ja rauhoittumista!

17.12.2015 − kirjoittanut rukajarvi
Kotona Kuusamossa – mäkipäiviä ja rauhoittumista!

Reissussa ollaan edelleen, ja itse asiassa vielä hiukan pidempään kuin mitä alun perin oli suunnitelmissa. Kisakausi tuli avattua Breckenridgessä Dew Tourilla, mutta tällä kertaa ei hätyytelty kisan kärkisijoja, kun finaalipaikka jäi saamatta. Vielä kuitenkin vajaa viikko aikaa hioa uusia temppuja kuntoon täällä ja nauttia puuterilumista ja sitten kutsuukin kotiinpaluu, ehdin kotio juuri sopivasti ennen jouluaattoa. Tänään aiheena onkin koti ja sen merkitys tällaiselle maailmalla luuhaavalle lumilautailijalle.

Matkapäiviä mulle tulee vuodessa noin parisataa, ja mitä enemmän on reissannut, sitä enemmän osaa arvostaa kotia. Pienempänä aina vaan halusi olla koko ajan menossa ja jossain muualla, mutta nykyään on taas toisinpäin, että reissusta tekee mieli kotiin rauhottumaan. Se on sellainen paikka missä saa olla rauhassa. Mutta toisaalta, vaikka reissusta tulee kotiin ihan mielissään, niin ei ehdi mennä kuin ehkä viikko kun oon jo miettimässä, että mitäs seuraavaksi keksis. Vaikeaa siis olla paikoillaan enemmän kuin viikko, yleensä sitä keksii jotakin reissua tai tekemistä sen jälkeen.

kotona

Kuvat: Harri Tarvainen

Kotiin palattua kamat saattaa olla levällään muutaman päivän pahimmasta reissuväsymyksestä toipuessa, mutta sen jälkeen tekee aina mieli saada tavarat paikoilleen, paikka siistiksi ja asiat järjestykseen ennen sitä seuraavaa reissua…

Perus päivät kotona on sellasia, että tekee ite aamupalaa ja sitte hoitaa joko jotain hommia esim. vastailee meileihin tai sitten lähtee tekemään jotain joko salille tai mäkeen, riippuen vuodenajasta. Sitten sen jälkeen taas ruokaa ja vähän hommia, ja ehkä jotain muuta aktiviteettia. Illasta sitten yrittää vähä rentoutua ja ottaa iisimmin. Tosi perussettiä siis, mutta yleensähän sitä reissussa tulee just ikävä niitä omia rutiineja ja omaa rauhaa.

Rukatunturi kotitilalta katsottuna

Toki käyn myös moikkailemassa perhettä, mutta yleensä suurin osa ajasta menee kotonakin mäessä, hehe. Ensimmäisenä reissussakin tulee ikävä kavereita ja niiden laskuseuraa ja on aina yhtä mahtavaa päästä laskemaan vanhaa tuttua Rukan parkkia

Siinä missä täällä Coloradossa on laskettu auringonpaisteessa, kotona Kuusamossa odottaa tykkypuut ja kaamos. Rukallakin on tosin nyt ollut tosi kaunista säätä, upeita auringonnousuja ja laskuja. Kiva tulla kotiin!

Rukan mahtavat maisemat

Kuva: Harri Tarvainen/Redbull

 

TILAA BLOGI