Enni Rukajärvi Blogi

Lumilautailun MM-kisat Kiinassa – Tsekkaa mun omat MM-kisabiisivalinnat

10.03.2016 − kirjoittanut rukajarvi
Lumilautailun MM-kisat Kiinassa – Tsekkaa mun omat MM-kisabiisivalinnat

Terveiset Kiinasta! Täällä ollaan Yabulissa Suomen lumilautamaajoukkueen kanssa World Snowboard Tourin maailmanmestaruuskisoissa, jotka alkaa siis virallisesti tänään torstaina! Huomenna perjantaina on luvassa naisten slopen karsintalaskut. Nämä WST:n MM-kisat järjestetään aina neljän vuoden välein, ja kisan järjestäminen aloitettiin itse asiassa vasta neljä vuotta sitten Oslossa, jossa ylsin pronssimitalille slope stylessä.

Monien urheilulajien MM-kisoihinhan valitaan aina omat viralliset kisabiisit, joten näiden Yabulin MM-kisojen kunniaksi oliskin luvassa pienimuotoista musapostausta. Tietääkseni näillä MM-kisoilla ei omaa biisiä ole, mutta sen sijaan Elisa haastoi mut valitsemaan muutamat omat kappaleet MM-kisahumuun ja lumilautailuun liittyen. Tässäpä niitä siis!

Yabuli MM -kisat, Enni Rukajärvi

Jos saisit itse valita ihan minkä tahansa kappaleen MM-kisabiisiksi, niin mikä se olisi? The Grass Roots- Let’s Live For Today. Hyvät sanat ja hyvä fiilis, muistuttaa nauttimaan siitä ite laskemisesta – sehän se on tärkeintä ja siisteintä.

Jos kuuntelisit musiikkia laskiessa, niin minkä kappaleen laittaisit soimaan kun lähdet kisaruniin? Riippuu vähän fiiliksestä, että haluaako vielä lisätä go go meininkiä vai ennemminkin rauhoittua ja fiilistellä. Melkeen kaikki Black Sabbathin biisit tuo meininkiä mutta samalla kruisimisfiilistä, ja aika monet eri punkkibiisit toimii go go meininkiin.. Jos tarvii taas vähän chillimpää fiilistä, niin joku Neil Young, Murder by Death tai Bob Dylan toimii hyvin.

Jos nappaisit MM-kisojen kultamitalin, niin millä biisillä fiilistelisit voittoa? Hurriganes- Let’s have a party.

Jos kisasuoritus menisi ihan penkin alle, mikä kappale sopisi tunnelmaan? Murder City Devils- I drink the wine.

Jos saisit valita ihan minkä tahansa kappaleen omaan leffapätkään, mikä se olisi? Black Sabbath- Children of Grave , mutta tarvis myös tosi hämmeri pätkän että vois käyttäää tommosta biisiä.

Kenen keikalle mieluiten menisit, jos saisit valita ihan minkä tahansa artistin? Black Sabbathin, mutta sen onneksi pääsenkin näkemään kesällä! Toinen on varmaan Social Distortion, koska en ole nähnyt sitä koskaan vielä livenä ja pitäis kyllä päästä näkemään Mike Ness tositoimissa.

Kenen keikalla olet viimeksi ollut? En oikein muista, siitä on niin pitkä aika… Spine Awardseissa taisi olla jotain keikkaa, mutta en ollu siellä sinänsä sen keikan takia. Wappulounailla kanssa tuli kateltua eri keikkoja ja sitä ennen Antti’s World Cupissa taisi olla Relentless esiintymässä. Ei noita nyt muista…mutta harmittavasti viime kesältä jäi festarit ja muutkin keikat vähän välistä.

Mitä artisteja ja bändejä useimmiten kuuntelet? Viime aikoina oon kuunnellut aika paljon Black Sabbathia, ja sen lisäksi mulla on aika paljon eri bändejä mitä kuuntelen aina aikakausittain. Mulla löytyy iPodilta paljon musaa bändeiltä kuten Tiger Army, Social Distortion, Relentless ja on siellä aika iso joukko suomalaisia punkkibändejäkin. Myös Neil Youg, Led Zeppelin, Graveyard, Mustarinta, J. Kiesi Grandes, Misfits, Murder By Death, Jukka Nousiainen ja Death on sellaisia, mitä kuuntelen paljon laskiessa.

Jos kilpailussa pysytään oikeassa aikataulussa, niin ens tiistaina 15. maaliskuuta on luvassa naisten ja miesten slope stylen finaalit. Katsotaan sitten mitä biisiä kisojen jälkeen kuunnellaan :)

P.S. MM-kisojen lähetyksiä pääsee muuten seuraamaan ainakin Yle Areenassa ja telkusta TV 2:lta.

TILAA BLOGI