Enni Rukajärvi Blogi

Mekkosäätöä, tikkejä ja kuuluisaa boolia Linnan juhlissa 2010

03.12.2015 − kirjoittanut rukajarvi
Mekkosäätöä, tikkejä ja kuuluisaa boolia Linnan juhlissa 2010

Terveisiä Coloradosta! Lensin Jenkkeihin tänä maanantaina, joten itsenäisyyspäivän viettokin menee hieman epäisänmaallisesti aivan väärällä mantereella, niin kuin monena muunakin vuonna. Täällä tuskin tulee päivää pahemmin juhlittua, joten sen sijaan voisikin muistella pikkusen sitä kertaa, kun olin juhlimassa päivää presidentinlinnassa muutamia vuosia sitten. Tänä vuonna ei muuten tullut kutsua Linnan juhliin, mutta onneksi siellä lumilautailijoita edustaa ansaitusti muun muassa Matti Suur-Hamari. Yleensä kauden ekat kisat on aina samaan aikaan, joten esimerkiksi presidentti Sauli Niinistöä ja Jenni Haukiota en päässyt viime vuonna Linnan juhliin kättelemään, mutta vuonna 2010 kävin sanomassa käsipäivää presidentti Tarja Haloselle ja Pentti Arajärvelle itsenäisyyspäivän juhlinnoissa.

Täytyy sanoa että olihan se kyllä aika jännittävä kokemus! Siinähän oli tietenkin kaikenlaista hässäkkää ennen juhlia, kun kutsukin tuli aika viime tipassa. Ja tietenkin se perus mekonhankinta aiheutti pientä päänvaivaa, kun eihän mulla ollut mitään hajua sellaisista jutuista. Onneksi suunnittelija Tiia Vanhatapio oli halukas tekemään mulle mekon ja löytykin tavallaan sen mallistosta semmonen mekko jonka pohjalta pystyttiin kehittelemään se mun mekko, ku ei mulla itellä ollut mitään ideoita. Parempi oli antaa vaan ammattilaisten hoitaa se puoli, ja mekosta tulikin kyllä hyvä ja itelle mieluinen.

Toinen pieni säätö tuli siitä, kun just ennen juhlia oli reilikisat Helsingin Narinkkatorilla, ja siellä iskin säären reiliin niin, että siihen piti laittaa tikit. Jalka oli aika arka, joten tottakai joutui olemaan aika varovainen sen kanssa. Onneksi sillä pystyi kuitenkin jotenkin kävelemään, eikä haava onneksi näkynyt sieltä mekon alta.

Eka jalkaan tikkejä, sitten meikit naamaan, puku päälle ja Linnan Juhliin.

Eka jalkaan tikkejä, sitten meikit naamaan, puku päälle ja Linnan Juhliin.

Olihan se jännä olla niin hienona, kun yleensä on tottunut kulkemaan pipo päässä ja tennarit jalassa. Ja aika ainutlaatuinen kokemushan se oli siellä Linnassa pörrätä, kun ympärillä oli niin paljon arvovieraita juhlahumussa ykköset yllä ja olihan ne tarjoilutkin melkoiset. Totta kai piti käydä maistelemassa linnan kuuluisaa boolia, mutta muutoin taidettiin kyllä olla aika omissa oloissamme noissa kekkereissä Sakun ja Kosken Markun kanssa.

Vaikka reissussa itsenäisyyspäivän juhlimiset jää varmaankin aika vähälle, niin suhtaudun päivään kuitenkin kunnioittavasti ja arvostavasti. Onhan se huikeeta, että me tämmösenä pikkuisena mutta sisukkaana kansana ollaan onnistuttu puolustamaan vapauttamme ja itsenäisyyttämme, ja meiltä löytyy vielä paljon puhdasta luontoa, mikä ei nykypäivänä monessa paikassa ole mikään itsestäänselvyys – Suomessakaan.

Valmiina juhliin!

Miten olisi siis itsenäisyyspäivän kunniaksi vaikka pieni kävelylenkki luonnossa ennen sohvalle siirtymistä Linnan juhlia katselemaan? Samalla itse kukin voi mietiskellä, mitä se Suomen itsenäisyys itselle merkitseekään. Itsenäisyyspäivän sää oli vuonna 2010 Helsingissäkin muuten poikkeuksellisen luminen, ja illalla turputtikin lunta ihan kunnolla. Mä toivoisin tietenkin hieman talvisempaa säätä tällekin vuodelle, toivottavasti luvassa olisi siis kaunista lumisadetta.

Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille!

PS. Miltä juhlat näytti sitten ystävien silmin kotisohvalta. Katso fiilistelyt Saanan blogista tästä!

TILAA BLOGI