Enni Rukajärvi Blogi

Tavoitteet vuodelle 2017: Uusia temppuja ja tekemistä omien arvojen pohjalta

06.01.2017 − kirjoittanut rukajarvi
Tavoitteet vuodelle 2017: Uusia temppuja ja tekemistä omien arvojen pohjalta

Laskukausi on ollut meneillään jo hyvän tovin, ja tässä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä edellisen blogikirjoituksen jälkeen. Puhalletaanpa siis talven tulon kunniaksi hieman elämää tänne blogiinkin uusien kuulumisten myötä.

Lähdetään liikkeelle vaikka siitä, että marraskuun lopussa julkaistiin Vimana Snowboardsin ensimmäinen tiimileffa. Kuvasin siihen materiaalia viime kaudella Japanissa, Rovaniemellä, Rukalla, Kanadan Whistlerissä, Ruotsin Riksgränsenissä ja Uudessa-Seelannissa. Näistä reissuista saatiin kasaan ihan monipuolinen setti puuterilinjoja, reilitemppuja ja parkkilaskemista.

Kuvauksen suhteen suurimmat onnistumiset tuli varmaankin hyppyrikuvauksissa Whistlerissä, kun sain tehtyä pari aivan uutta temppua.

Whistlerissä ländäsin muun muassa ekaa kertaa caba 1080:n, jonka voi katsoa tuosta Vimanan leffasta mun pätkästä. Koitin sitä itseasiassa vain kerran, ja heti ekalla kerralla meni pystyyn.

Siitä jäi kyllä tosi hyvä fiilis. Erityisesti siksi, että sen tempun oppiminen on ollut semmonen yksi suuri tavoite tän elämän ja uran aikana. Oon ajatellut, että ees kerran pitää tehä se tonni, että ainakaan laskemista ei voi lopettaa ennen kun sen on ländännyt, haha. Ja Kanadassahan se sitten onnistuikin.

Kuva: Harri Tarvainen

Kuva: Harri Tarvainen

Eniten töitä sen sijaan teetti laskeminen tuolla takamaaston puolella eli Japanissa, Ruotsissa ja Uudessa-Seelannissa. Puuterin laskemisessa on vielä niin paljon opeteltavaa ja tiedettävää – täytyy itse löytää ne oikeat paikat laskea ja tietää, mistä löytää mahdollisimman hyvät lumet. Lisäksi esimerkiksi Japanissa pelkästään haikattiin laskupaikoille, joten shotit eivät tulleet ihan helpolla senkään puolesta. Suosittelen katsomaan koko leffan, on nimittäin reiluun 24 minuuttiin puristettu timanttinen kokonaisuus. Mukana myös tiimikavereiden Markku Kosken ja Saku Tiilikaisen pätkät, jotka ei jätä kylmäksi!

Vimana ”One”

Alkukaudesta oon ehtinyt parit kisatkin jo käymään, ja joulukuussa Jenkeissä Copper mountainilla pidetyssä maailman cupin big air-kisasta tuli pokattua toinen sija. Siellä uskaltauduin kokeilemaan ekaa kertaa kisassa tuota Whistlerissä opittua caba tonnia, ja se melkein menikin päälle, mutta ei ihan. Oon tyytyväinen että rohkenin kokeilla temppua, mutta toisaalta jäi kyllä vähän harmittamaan kun en aivan saanut sitä pystyyn – se oli niin tosi lähellä! Sitä oli aika pelottava testata, sillä olosuhteet ei olleet kovin optimaaliset, kun kisan aikana vauhdit vähän vaihteli ja alastulokin oli aika kova. Mutta nytpähän tietää, että temppu on ihan mahdollista tehdä kisoissakin, ja pitäis nyt alkaa vaan koittamaan sitä useammin.

Tavoitteena on kovasti saada muitakin temppuja haltuun tänä talvena, ja ottaa niitä osaksi kisaruneja. Cab 900:n ländäsin myös silloin keväällä kuvauksissa ennen sitä tonnia, mutta se on ollut jotenkin vaikea saada hyvin haltuun. Pitää sitä koittaa eri gräpillä. Myös jotain seiskoja oon yrittänyt opetella uusilla gräpeillä, ja jotain vaikeampia reilitemppuja oon alkanut tehdä enemmän.

Siinäpä ne loppuvuoden kuulumiset, ja sitten voidaankin siirtyä siihen, mitä alkuvuonna on luvassa. Muutaman viikon päästä koittaa Urheilugaala, jossa oon ehdolla Vuoden esikuva -kategoriassa. Oon kyllä tosi otettu tästä, sillä haluan olla hyvä esikuva nuorille ja miksei myös vähän vanhemmillekin henkilöille, joten ehdokkuus tarkoittaa sitä, että oikealla tiellä taidetaan olla. Jotenkin se on mun mielestä myös urheilijan velvollisuus olla hyvä esikuva muille. Ihan senkin takia, että tässä maailmassa on niin paljon nykyään kaikkea epäaitoa, esim. kuvia pystytään muokkaamaan ihan miten vaan, mikä voi antaa vääristyneen kuvan monelle nuorelle. Sitä haluan ainakin itse välttää, ja sen sijaan koittaa parhaani mukaan tuoda esille semmoista aitoutta ja omana ittenään olemista. Välillä urheilijat joutuvatkin valitettavasti laittamaan omat arvonsa hetkeksi sivuun jotta on mahdollista toteuttaa sitä suurinta unelmaansa, mutta mun seuraava tavoite onkin alkaa toteuttamaan asiat omien arvojeni pohjalta.

Kuva: Harri Tarvainen

Kuva: Harri Tarvainen

Valitettavasti en itse pääse paikalle Urheilugaalaan, sillä samaan aikaan on kisat Sveitsissä Laaxissa, josta alkaa alkuvuoden kisaputki. Laaxissa kilpaillaan tällä kertaa maailmancupin slopestylekisassa, josta matka jatkuu näillä näkymin Italian Seiser Almiin, missä myöskin luvassa maailmancupin slopestylekisa. Sen jälkeen suuntaan Air & Styleen Innsbruckiin, jonka jälkeen ohjelmassa olisi toivottavasti hieman puuterin laskemista ennen maaliskuun kisoja.

Oli kunnia päästä mukaan Air & Style -kisaan, odotan siitä kyllä kaikinpuolin hienoa tapahtumaa ja todella kovaa laskemista. Air & Style on tosi arvostettu kutsukilpailu, mutta tähän saakka se on ollut enää yksi harvoista isoista kisoista, missä naiset eivät ole olleet vielä mukana. Mutta nyt kun kaupunkien keskustoissa pidettäviä big air -kisoja on alkanut olemaan naisillekin, niin päästiin vihdoin tuonnekin mukaan. Siitäkin tietää, että naisten laskemisen taso on noussut huimasti, sillä nuo telinehyppyrit on tosi paljon haastavampia kuin hyppyrit rinteessä. Siitä syystä naisia ei ole aiemmin ”uskallettu” ottaa sinne, mutta nykyään naiset pystyy tekemään noista telinehyppyreistäkin tosi kovia temppuja ja on paljon semmosia naislaskijoita jotka pystyy hallitsemaan tuon hyppyrin ongelmitta. Kisa pidetään 3.–4. helmikuuta, joten jos suinkaan olette Innsbruckin maisemissa Itävallassa, niin tulkaahan kannustamaan!

Jännittäviä juttuja siis edessäpäin tänä vuonna. Vuodelta 2017 odotan mukavaa laskemista mukavassa seurassa, uusia temppuja ja kokemuksia. Omana tavoitteena on olla entistä rehellisempi itselleni ja omille arvoilleni sekä kohdella muita ihmisiä hyvin.

Kultaisen säännön voisi tähänkin ottaa siis vielä esille, eli: kohdelkaa muita niinkuin toivoisitte itseänne kohdeltavan niin kaikilla on loppujen lopuksi parempi mieli. :) Ja sama koskee tietty luontoa.

Näillä eväillä siis vuosi 2017 haltuun, hyvää uutta vuotta kaikille!

 

 

 

TILAA BLOGI